Sanatçı Manifestosu
Kübra Boy, sanatında geleneksel çini sanatını çağdaş bir bakış açısıyla ele alarak ön plana çıkarır. Onun eserleri, modern insanın doğa ile etkileşiminin etkilerini ve sonuçlarını inceler ve bu etkileri eserlerinde yansıtır. Ana malzeme olarak geleneksel Türk çini sanatını tercih eden Boy, sadece kültürel bağlantıları vurgulamakla kalmaz, aynı zamanda malzemenin kırılgan doğası aracılığıyla konunun hassasiyetine dikkat çeker. Heykel, kabartma, buluntu nesneler ve atık malzemeleri çini ile birleştirerek eserlerinde farklı açılardan keşif yapar.
2017'den beri İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki stüdyosunda sanatsal çalışmalarını sürdüren Kübra Boy, bu alanı yaratıcı süreçlerinin ve yeni projelerin gelişimi için besleyici bir ortam olarak görür. Sanatını izleyici üzerinde duygusal ve entelektüel bir etki bırakmayı amaçlar ve bu doğrultuda sürekli yeni keşifler yapar, sanatsal ifadesinin sınırlarını zorlar.
Eser Kavramsal Metni
"Yeniden yanmak adlı eser , Farklı toplum ve medeniyetlerin yüzyıllar boyunca doğaya ve kadına hayranlık duymasına rağmen, onlar üzerinde hegemonya kurmaya çalıştığı gerçeğini vurgular. Mitlerde yer alan Şahmeran onlardan biri, doğanın güzelliğinin ve gücünün simgelerinden .... O, sürekli yanan ve yeniden doğan, ama asla gerçekten özgür olamayan doğanın vücut bulmuş halidir.
Bu tasvir, kolektif bir guç ile doğayı, kadınları ve toplumun sorunlarını ele alan bir yaklaşımla üretilmiştir. En karanlık zamanlarda bile, birlik içinde yenilenme ve yeniden doğuş olasılığının olduğunu hatırlatarak, bir arada daha güçlü olduğumuzu vurgular.