1978, Mersin ‘de doğdu.
2006, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Cebrail ÖTGÜN atölyesinden mezun oldu.
2007, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Anasanat Dalında yüksek lisansa başladı ve Tanju DEMİRCİ Atölyesinde çalıştı.
2010, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Anasanat Dalında "Temas" konulu yüksek lisans tezini Emre ZEYTİNOĞLU danışmanlığında tamamlayıp mezun oldu.
2024, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı Sanatta yeterlilik ile doktora eğitimini tamamladı.
İbrahim Tokaslan, evli ve bir çocuk babasıdır. Tokaslan, ressam sanatçı olarak iki kişisel sergi gerçekleştirirken birçok ulusal ve uluslararası sergide yer almıştır. Özel kolejlerde görsel sanat eğitmeni, özel ve resmi galerilere sanat danışmanlığı, Mersin ili Yenişehir Belediyesi Resim Yarışması düzenleme ve jüri üyeliği, Mersin ili Akdeniz Belediyesi Sanat Galerisi danışmanlığı ve küratörlük faaliyetleri yapmaktadır.
Manifesto
Çalışmalarımı medya teknolojilerinin görme ve görsellik kültürü üzerine oluşturduğu algısal değişimleri referans alarak oluşturmaktayım. Günümüz görüntü temelli medya unsurları olan bilgisayar ve ekran teknolojileri, yeni olan kavramlarıyla görme pratikleri edinmemize ve görsellik kültürüne sebep olmaktadır. Dolayısıyla bilgisayar, internet ve ekranların olanakları olan medya ortamı, günümüz çağı üzerine görme biçimi edinmemizde araç olmaktadır. Simüle edilmiş mekânlar, nesneler ve olaylar ile sunulan görüntülerin ortamı bizlere görme pratikliği sağlamaktadır. Ulaşılmak istenilen her türlü bilgi, grafiksel veya modellenmiş olarak görsellik içindedir. Bu bağlamda medya ortamı sürekli olarak genişleyen görsellik egemenliği ve benzeşim sağlayan algısal görme pratiğinin günümüz aracıdır.
Görme üzerine değişen algısal değişimleri en belirgin olarak medya araçları ve resim sanatı ortaya koymaktadır. Medya ortamının ekran yapısından ve görüntü biçimlerinden beslenerek üretilen çalışmalarım aynı zamanda geleneksel resim pratiği ve plastik öğelerinden oluşmaktadır. Genel olarak çalışmalarım dijital imge ve kavramlarından yararlanarak, algısal beğeni, görsellik ve görme biçimlerine eşleşen estetik yorumlar sunmaktadır. Bu çalışmam ise bir medya unsuru olan bilgisayar programı ve onun arayüz katmanını işaret etmektedir.