top of page

Eyüp Can Yeter

Sanat eserleri yaratmak için eserlerimi yapmıyorum. Ruhumun bana hissettirdiklerini sanatımla birleştiriyorum. Ortaya çıkan eserde izleyicide aynı ruhu hissetmesi benim için en önemli şey. Bu yüzden bağlı kaldığım bir malzeme ya da teknik bulunmuyor.

Kendimi geliştirmiş olduğum alanların dışavurumu aslında, yaptığım eserler bu yüzden sanat alanı içerisinde Niş bir alan fırsatı veriyor bana. Konuşan duvarlarda aslında mimari iç mimari ve sosyolojide aldığım eğitimi uzun yıllardır sanatın hamurunda kendimi geliştirmemle birleştiriyorum.

Eserlerimi kompozisyon şeklinde incelendiğini hissediyorum.
Giriş kısmı; ziyaretçinin ilk gördüğü şok etkisi yaşadığı, acaba gerçek mi? sorusunu sorduğu an.
Gelişme kısmı; detayları inceleyip fark ettiği an.
Sonuç kısmı; eserin verdiği hissiyatı yaşadığı an olarak düşünüyorum.

Eserlerime bu ruhu tam anlamıyla katabilmek bazen yıllarımı alabiliyor . Bir eserin oluşumunda zaman kaygım yok ruhumu ele geçirdiği gün eserimin yapımı bitiyor. Çünkü yapmış olduğum eserleri zaman kavramına bağlı kalarak yaşatmak istemiyorum. Zamandan, Mekandan uzak tüm toplumun ve insanlığın yaşadığı şeyleri konu ediniyorum.

Eyüp Can Yeter

.Eyüp Can Yeter 1995 yılında Trabzon'da doğdu . Eğitim hayatını doğup büyüdüğü şehirde geçiren Eyüp Can Yeter. Sanata ve resme karşı olan ilgisini özel yetenek sınavlarına hazırlık kursu ile geliştirdi ve Avrasya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünü %100 burslu kazandı. 2.sınıfta Mimarlık ile Çap yaptı ve aynı yıl kendi atölyesini açarak hem tüm vaktini sanata adayan sanatçı , karakalem, perspektif, teknik çizim ve 3d modelleme üzerine özel dersler verdi. 2017 yılında Sosyoloji bölümünü de okumaya başladı. Lisans eğitimleri sırasında ve sonrasında birçok mimari , heykel ve girişimcilik üzerine yarışmalar ve organizasyonlara katıldı ve dereceler yaptı. 2019 da mimarlık mühendislik alanında hizmet veren ARCHART A.Ş yi kurdu onlarca mimari projeler tasarım ve uygulaması yaptı . Mühendislik alanında Ar-Ge esaslı patentli ürünler geliştirdi ve birçok mimari proje tasarladı ve uyguladı.


2020 yılında heykel üzerine çalışmalarına ağırlık verdi ve "Konuşan Duvarlar "adı altında "Ölümün İlk Anı , Göçmen Anne, Aynadaki Çocuk , Akış, Atatürk'ün Perspektifinde " isimli eserlere imza attı .2023 yılında eserlerini sanatseverlerle buluşturmaya başladı ve İstanbul Ankara ve Bodrum da bir çok fuar ve sergilerde sanatseverlerle buluştu ve buluşmaya devam ediyor.


Sanatçı, halen ,insanlığın var olduğu 50.000 yıldır önce mağara duvarlarının, şimdi ise plaza duvarlarının gördüğü en mutlu, hüzünlü, heyecanlı anlar gibi bir çok anı 3 boyuta dökerek hatırlatmaya ve yaşatmaya devam ediyor.

  • https://instagram.com/caresse.art?igshid=YzcxN2Q2NzY0OA==
bottom of page